Expedition Svalbard

18 – 27 juni

Endast 12 passagerare!

9 nätter ombord

Vi planerar en mycket speciell resa i en värld som domineras av djupa fjordar, is, dramatiska berg och ett myllrande djurliv. På den högarktiska ögruppen Svalbard kommer vi att kliva ombord på MS Origo, ett klassiskt, isförstärkt fartyg med plats för tolv passagerare. I tio dagar utforskar vi sedan ett orört och mycket vilt naturområde.

Under expeditionens gång gör vi dagliga utflykter och landstigningar med gummibåt. Med ombord finns också vårt hemliga vapen – kajakerna. Det är en fantastisk känsla att ljudlöst paddla mellan isflaken och kanske möta en nyfiken storsäl på riktigt nära håll!

Resans rutt avgörs av väder, vind, is och djurliv – det här är en äkta polarexpedition! Våra kunniga expeditionsledare guidar oss och håller föreläsningar om Svalbards djurliv och historia.

Att vi har två expeditionsledare på en så liten grupp ger oss dubbel kunskap och flexibiliteten att kunna erbjuda både korta och långa vandringar. Om t ex två personer i en grupp vill gå på en längre, raskare tur eller paddla kajak medan resten av gruppen vill ta det lite lugnare kan vi ordna det. Detta skiljer oss från våra konkurrenter och gör oss helt unika på Svalbard!

Ombord på fartyget bor vi bekvämt i dubbelhytter som har eluttag av svensk modell. Det serveras frukost, lunch och middag i matsalen och vi blir väl omhändertagna av den svenska besättningen. På fartyget finns också en bar där vi träffas och pratar om våra upplevelser! På akterdäck finns även vår badtunna där man kan ta igen sig med ett glas vin och Svalbards vackraste utsikt! Origo är det enda fartyget med badtunna i hela Arktis.

För att följa med på vår resa bör du ha en generellt god hälsa men behöver inte vara någon atlet.

Du behöver ha med dig vind och vattentäta kläder samt bekväma gummistövlar. Kikare och en kamera är också bra att ha – svårare än så är det inte!

Har du några frågor är det bara att kontakta oss på antingen E-mail eller telefon.

Datum

18 – 27 juni

Pris på begäran för del i svit med privat dusch/WC

I priset ingår:
9 nätter ombord på MS Origo. Alla måltider. Dagliga landstigningar och utflykter med gummibåt. Föreläsningar ombord och iland. Kajakutflykter. Två erfarna guider.
I priset ingår inte:
Flyg till och från Longyearbyen. Reseförsäkring och avbeställningsskydd. Alkoholhaltiga drycker.

Vi är ett Norskt företag och ställer resegaranti till Norska Reisegarantifondet.